Search Here

FIRST WOMAN IN INDIA - ANSWERS


1. Who is the First Woman Governor of India ?

Answer : Sarojini Naidu

2. Who is the First Female Prime minister of India ?

Answer : Indira Gandhi

3. Who is the First Woman Chief Minister of India ?

Answer : Sucheta Kriplani

4. Who is the First Woman Minister of India ?

Answer : Vijayalakshmi Pandit

5. Who is the First Woman Central Minister of India ?

Answe r : Rajkumari Amrit Kaur

6. Who is the First Woman Speaker of India ?

Answer : Meira Kumar

7. Who is the First Woman Speaker of a State Assembly ?

Answer : Shano Devi

8. The First Indian Woman who Swam across English channel ?

Answer : Arti Saha

9. The First Indian Woman who Swam across Gibraltar Strait ?

Answer : Arti Pradhan

10. Who is the First Miss World from India ?

Answer : Reetha Faria




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...