Search Here

The Ancient India - SET 3 Answer





1.       Mahavira attained nirvana in 468 BC at ----- ?
Answer : PAVAPURI

2.       Digambaras & Swethambaras are the two set sectd of ---- ?
 Answer : JAINISM

3.       The Philosaphy of Four Noble truths and Eight Fold path are associated with which religion ?
Answer :  BUDDHISM

4.       In which language Buddha made his Sermons ?
Answer :  PALI

5.       Buddha attained Parivana in 483 BC at ----- ?
Answer :  KUSHINAGARA

6.       Where was the First Buddhist Council held in 483 BC ?
 Answer :  RAJAGRIHA

7.       Who was thye first to decipher the Ashoka inscriptions in 1837 ?
Answer :  JAMES PRINSEP

8.       The Jatakas are the previous birth stories of ---- ?
Answer :  BUDDHA

9.       Alexandser invaded India in ----- ?
Answer :  326 BC

10.   Megsthanesse was the Court ambassador to ---- ?
Answer :  CHANDRAGUPTHA MOURYA


http://www.braingeek.in/2016/04/ancient-india-set-3.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...