Search Here

BASIC SCIENCE - ANSWERS - SET 1



1. The name of the ship Charles Darwin used for his epic voyage was

Answer : (a) HMS Beagle

2.  Pollination by Birds is called
Answer : (c) ornithophily

3. An irregularly occurring and complex series of climatic changes affecting the equatorial Pacific region characterized by the appearance of unusually warm current of water is known as 
Answer : (d) El Nino

4. Which one of the following is a water soluble vitamin?
Answer : (c) Vitamin C

5. Light Year is the unit of
Answer : (c) distance

6. The scientist who got Nobel Prize for both in Physics and Chemistry is
Answer : (b) Marie Curie

7. The number of moles of solute present in 1 Kg of solvent is called its
Answer : (a) Molality
8. Which one of the following gases is predominant in the atmosphere?
Answer :  (c) Nitrogen

9. The acid produced when milk gets soured is
Answer : (d) Lactic acid

10. Pure water freezes at what temperature?
Answer : (a) 32F

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...