Search Here

Answers SET 2



1. The common name of Washing Soda is
Answer : (b) Sodium Carbonate

2. The weight of an object will be minimum when it is placed at
Answer : (d) Centre of the Earth

3. The first metal used by man was
Answer : (a) Copper

4. Which one is a male sex hormone?
Answer : (b) Androgen

5. Artificial food ripening is carried out by using the gas
Answer : (b) Ethylene

6. The concept of Mutation was first introduced by
Answer : (b) Hugo de Vries

7. Which of the following disease is caused by virus?
Answer : (b) Common Cold

8. The scientific name of Malabar Grey Hornbill is
Answer : (b) Ocyceros griseus

9. Chemically, lime water is
Answer : (a) Calcium Hydroxide

10. Plants that grow in saline water are called
Answer : (b) Halophytes



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...