Search Here

BASIC COMPUTER KNOWLEDGE







1. "The fathers of the Internet" is
Answer : Vint Cerf

2. Which is the news search engine introduced by Rediff.com in 2012?
Answer : Realtime News Search

3. The inventor of the World Wide Web?
Answer : Tim Berners-Lee  (The first web browser was invented in 1990 by Sir Tim Berners-Lee. It was called WorldWideWeb and was later renamed Nexus.)

4. The founder of Netscape Communications?
Answer : Marc Andreessen   - co-authored Mosaic, the first widely-used web browser and he founded Netscape Communications.

5.Where was the first computer installed in India?
Answer : Indian Statistical Institute, Kolkata


6.In internet terminology IP means
Answer : Internet Protocol

7. The first page of a website is called the
Answer : Home page

8. A website addresss is a unique name that identifies a specific ____________ on the web.
Answer : Link

9. A ______ is a computer attached to the internet that runs a special web server software and can send web pages out to the other computer over the internet.
Answer : Web sever

10. Which software application is used for accessing sites or information on a network ( as the world wide web)?
Answer : Web browser




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...