Search Here

GENERAL SCIENCE IN 10 QUESTIONS




1. Alloy used for making magnets?
    Answer  Al-Nico

2. The element present in the largest amount in rocks and minerals is ?
    Answer   - Silicon

3. German silver is an alloy of -?
   Answer   Zinc, Copper and Nickel

4. Balloons are filled with   ?
  Answer  - Helium

5. The element common to all acids is?
 Answer  - Hydrogen

6. The most malleable metal is?
  Answer  - Gold

7. --- is used in beauty parlors for hair setting?
  Answer  - Sulphur

8.Which is known as laughing gas?
  Answer  - Nitrous Oxide

9.Stainless steel is an alloy of -?
  Answer   - Iron, Chromium and  Nickel

10.The metal used in storage batteries?
  Answer   - Lead



More Secretariat Assistant Questions Here >>


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...