Search Here

GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS - KERALA PSC


(1) What was the original name of Brahmananda Sivayogi ?


    Answer : Karat Govindankutty Menon

(2) Which state was declared as the First smoke free state in India ?

   Answer : Himachal Prdesh


(3) Who is the author of  'Train to Pakistan' ?

   Answer :  Khuswanth Singh


(4) First women Lokh Sabha Speaker in India ?
   Answer : Meera Kumar

(5) First state in India which used electronic voting machine for general Election ?

  Answer : Kerala

(6) The first Opposition leader of Lok Sabha ?

   Answer : AK Gopalan

(7) Who is the author of 'Geetha Rahasya' ?

   Answer :  Balagangadhara Thilak

(8) The member of the state public service commission are appointed by the ?

    Answer : Governer

(9) 'Tripitakas' is the sacred book of ?
  
   Answer :  Budhists

(10)  Permanent head quarters of SAARC ?
  
   Answer :  Kathmandu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...