Search Here

INCREDIBLE HUMAN BODY - ANSWER - SET 1




1 .  The pH value of human blood is……….?
Answer : 7.4
2.     The metal present in the chlorophyll……?
Answer : Magnesium
3. The rarest blood group is………?
Answer : AB-
4. The average weight of the human brain is……?
Answer : 1400 grams
5. Which part of brain affected by alcohol………?
Answer : Cerebellum
6. Most of the red, blue and purple colours of plants are due to a pigment called
Answer : Anthocyanin
7. Part of eye used during eye donation is…………?
Answer : Cornea
8. The hardest part of human body is………….?
Answer : Enamel
9. Weight of animal body is mostly the weight of…?
Answer : Water
10.   Bile is stored in ……?
Answer : Gall bladder
11. The plants, which grow under water stress conditions of deserts are……?
Answer : Xerophytes
12. Which is the smallest gland in human body?
Answer : Pituitary
13. Blood group was discovered by……..?
Answer : Karl Landsteiner
14. Gall bladder stones are deposits of …….?
Answer : Cholesterol
15. The disease caused by deficiency of protein in children is called…?
Answer : Marasmus






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...