Search Here

Answers | Mission LDC | SOLVED



1. Which is the biggest pure water lake in Kerala?

A.Pookkott
B.Vellayann
C.Shastamkotta
D.Manakkodi

Ans:C

2. Which is the second largest river in Kerala?

A.Periyar
B.Chaliyar
C.Bharathapuzha
D.Pamba

Ans:C

3. Which is the river flow towards East?

A.Pamba
B.Kalladayar
C.Chalakudypuzha
D.Bhavanipuzha

Ans:D

4. Where is the headquarters of SIDCO?

A.Kochi
B.Thrissur
C.Thiruvanathapuram
D.Kannur

Ans:C

5. Who is the founder of Aruvipuram Kshethra Yogam?

A.Sree Narayana Guru
B.Dr.Palpu
C.Kumaranasan
D.Ayyankali

Ans:A

6. Which is not member in ASEAN?

A.Britain
B.India
C.Malaysia
D.Singapore

Ans:A

7. Where is the headquarters of World Bank?

A.New York
B.Washington
C.London
D.Tokyo

Ans:B

8. Who is the new President of Argentina?

A. Christina Krishiner
B. David Kamaroon
C. Mauricio Macri
D. Fransua Oland

Ans:C

9. Who is the Chief Minister of Bihar?

A.Nitheesh Kumar
B.Lalu Prasad Yadav
C.Mamatha Banerjee
D.Thejaswai Yadav

Ans:A

10. Who is the Speaker of Kerala Legislative Assembly?

A. G.Karthikeyan
B. P Sreeraamakrishnan
C. N Shakthan
D. M.Vijaya Kumar

Ans;B

11. East West distance of India in km is

A.2933
B.3214
C.2860
D.3300

Ans:A

12. The height of Kanchenjunga in meters is

A.8216
B.8595
C..8886
D.8661

Ans:B

13. The river Bhagirathi and Alakananda joint together at

A.Gaimukh
B.Ladakh
C.Devaprayag
D.Kolkata

Ans:C

14. What is the name of river Brahmaputra in Tibet?

A.Tsangpo
B.Manas
C.Bhagirathi
D.Ganga

Ans:A

15. The wind’Loo’blow in which season?

A.Cold-weather
B.Summer
C.South West Monsoon
D.North East Monsoon

Ans:B

16. Who is the Human Resources Development Minister of India?

A. Venkayya Naidu
B. Arun Jeitly
C. Prakash Javdekar
D. Sushma Swaraj

Ans:C

17. What is the name of political party leaded by Aung San Suu Kyi?

A.National League for Democracy
B.National Democratic Party
C.National Congress
D.Bangladesh Peoples Party

Ans:A

18. Who is the Speaker of Lok Sabha?

A.A.K.Antony
B.Meera Kumari
C.Sushma Swaraj
D.Sumithra Mahajan

Ans:D

19. Who is the Chairperson of Kerala Human Right Commission?

A.J.B.Koshi
B.M.Mohan Kumar
C.Ramachandran Nair
D.Muhammed Musthakh

Ans:A



20. Who was the Viceroy of India during Bangal Division?

A.Lord Dalhousie
B.Lord Kiyaning
C.Lord Kayson
D.Lord Rippon

Ans:C

21. Who was the President of Indian National Congress in December 1929?

A.Mahatma Gandhi
B.Subash Chandra Bose
C.Motilal Nehru
D.Jawaharlal Nehru

Ans:D

22. Who was the leader of Swaraj Party?

A.Subash Chandra Bose
B.Rajendra Prasad
C.C.R.Das
D.Lala Lajpat Rai

Ans:C

23. When was the Second Round Table Conference held?

A.1930
B.1931
C.1932
D.1933

Ans:B

24. Hindustan Steel Limited Rourkela is belong to

A.Orissa
B.West Bengal
C.Madhya Pradesh
D.Andhra Pradesh

Ans:A

25. Who is the organizer of Sadhujana Paripalana Sangam?

A.Shree Narayana Guru
B.Chattambi Swami
C.Ayyankali
D.Dr.Palppu

Ans:C

26. Who is the founder of Athma Vidya Sangam?

A.V.T.Bhattathirippad
B.Thycaud Ayya
C.Ayyankali
D.Vagbhatananda

Ans:D

27. Who is known as Mudichoodum Perumal?

A.Vaikunda Swami
B.V.T.Bhattathirippad
C.Mannath Padmanabhan
D.Shree Narayana Guru

Ans:A

28. Who called Ayyankali as a Pulaya Rajavu?

A.Shree Narayana Guru
B.Mahatma Gandhi
C.Vakkam Abdul Khadar Maulavi
D.Subash Chandra Bose

Ans:B

29. Who was the leader of Savarna Jadha?

A.A.K.Pillai
B.K.P.Kesava Menon
C.K.Madhavan
D.Mannath Padmanabhan

Ans:D

30. Who was the leader of Karivallor struggle?

A.Accamma Cheriyan
B.Kaumudi Teacher
C.K.Devayani
D.A.V.Kuttimalu Amma

Ans:C

http://www.braingeek.in/2016/12/model-question-kerala-psc-ldc-general.html


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...