Search Here

10 GK Questions

1. Who won the best female singer award in 47th kerala state Film awards? 

Ans: K.S. Chithra

2. Which organisation was awarded this year’s Nobel prize for peace?

  Ans: ICAN


3. Name the japanese writer who won 2017 Nobel literature prize?

  Ans: Kazuo Ishiguro

4. Which country will host 2028 olympics?

  Ans: USA

5. Where is 33rd olympics planned to held?

  Ans: Paris

6. Who was the malayalee preist being released from ISIS Terrorist in yemen?

  Ans: Fr. Tom uzhunnalil

7. Who named the cyclone which has caused wide spread damage in kerala as”okhi”?

  Ans: Bangladesh

8. What is the name of rescue mission conducted by Navy,Air force &Coast guard of cyclone okhi?

  Ans: operation synergy


9. Who is appointed as the first woman secretary general of loksabha?

  Ans:Snehalatha Srivastava

10. Who is the first malayalee woman to win IFFI Best female actor award?

   Ans: Parvathy T.K



ONE EXTRA POINT : 

KARMAYOGI news paper founded by?

  Ans: Aurobindo ghosh


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...