Search Here

ONE LINE QUESTION ANSWERS : GENERAL KNOWLEDGE



1. The spherical shape of a drop is due to _______ ?
Answer:  Surface tension

2.  Who is the present RBI Governor ?
Answer:   Duwuri Subbarao

3. Earth is protected from Ultra voilet radiation by _______ ?
Answer:  Ozone

4. If we move from equator to pole the value of acceleration due to gravity "g"_______ ?
Answer:   Increases

5. Capital of VeneZuela ?
Answer:   Karakkas

6. Solid carbon dioxide is known as ______?
Answer:   Dry ice

7.  VAT was first introduced in which country ?
Answer:  France

8. Which instrument is used to measure blood pressure ?
Answer:  Sphygmomano meter

9. How many coastal states are in India ?
Answer:   9

10. The country which lost the largest number of people in the 2nd world war ?
Answer:   Japan

11. How many fundamental duties are laid in the constitution of India ?
Answer:   11

12. Which is the Biggest Museum ?
Answer:   British Museum, London

13. Shora is the parliament of  _______?
Answer:  Afghanistan

14. Who is the first person to get Param vir chakra ?
Answer:  Major Somnath Sharma

15. Which is the largest fresh water lake in India ?
Answer:   Wular Lake




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...