Search Here

SECRETARIAT ASSISTANT MODEL PAPER - II




 1.Which company brought out the worlds first cell phone ?

    Answer - Motorola

2.Aam Aadmi Bima Yojana was launched on ?

    Answer - 2 October,2007

3.Founder of Swaraj Party are Chitharanjan Das &----------?


   Answer - Motilal Nehru

4.In which year Gandhiji attended second round table conference ?

   Answer - 1931

5.Who is known as the father of Indian budget ?
  
     Answer - P.C Mahalanobis

6.In which country Green Revolution started?

  Answer  - Mexico

7.The ex officio chairman of National Development Council ?

    Answer - The Prime minister

8.India copied five year plans from ?

   Answer  - Former Soviet Union

9.The final resting place of Nehru ?

  Answer - Santhi Van

10.Who was known as Desh Bandu?

    Answer - Chitharanjan Das







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...