Search Here

THE NETHERLANDS OF KERALA - PSC SURE SHOT QUESTONS


(1) The floods occurred in which year was known as Floods of 99' ?
      Answer : 1924 

(2) Which the largest lake or back water in Kerala ?

      Answer : Vembanaattu Lake     

(3) Perumon Train Tragedy taken place in which Lake ?
      Answer :  Ashtamudi Lake 

(4) Which is the Largest fresh water lake in Kerala ?
      Answer :  Sasthamkotta Lake

(5) Which is the larggest and longest River in Kerala ?
      Answer :  Periyaar (244 Km)

(6) Which river is mentioned in Artha Sasthra as 'Chourni' ?
      Answer :  Periyaar

(7) Which is the Largest Hydro Electric Power Station Project in Kerala ?
      Answer : The Idukki Dam

(8) Which place is known as 'The Holland or Netherlands Of Kerala' ?
      Answer :   Kuttanaadu

(9) 'Thanneermukkam Bridge' is across which Lake ?
      Answer :  Vembanaattu Lake

(10)  Which is The Oldest Gravity Dam in The World ?
      Answer :  Mullapperiyar Dam


 Keywords : Kerala PSC, Secretariat Assistant Examination
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...