Search Here

JAINISM - QUESTION AND ANSWER


1. Who is the first Tirthankara of Jainism ?
Answer: Rishabha dev


2. Who is the 23rd Tirthankara of Jainism ?
Answer: Parshvanath

3. Who is the last Tirthankara (24th) of Jainism ?
Answer: Vardhamana Mahavira

4. When did Vardhamana Mahavira born ?
Answer: BC 540

5. Where did Vardhamana Mahavira born ?
Answer: Kundala grama, Vaisali (Bihar)

6. What is the meaning of 'Jina' ?
Answer: Conqueror


7. Vardhamana Mahavira attained full enlightenment (kaivalya) at _________ ?
Answer: Jhrimbikagrama


8. Vardhamana Mahavira attained Nirvana at _________ ?
Answer: Pavapuri


10. What is the Holy book of Jains ?
Answer: Angas


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...