Search Here

QUESTIONS OF THE DAY - SECRETARIAT ASSISTANT SPECIAL

 
(1) The title of 'Viceroy' was added to the office of the Governor - General of India for the first time ?

   Answer : 1858 AD

(2) Tulsidas, the author of 'Ramcharitmanas', was a contemporary of which of the following rulers ?

   Answer : Akbar

(3) The Lahore declaration of 1999 signed between AB Vajpeyee and : ?

    Answer : Nawas Shereef

(4) Which is the first specialized agency of UNO ?

    Answer : ILO (International Labour organization)

(5) Who is known as 'Kerala Gandhi' ?

     Answer :  K Kelappan

(6) Who authored 'Adwaitha Chintha Paddathi' ?

    Answer : Chattampi Swamikal

(7) In which district was Perinad Strike held ?

    Answer : Kollam

(8) The religious text of the Jews is named as :

    Answer : Torah

(9) The World Health Day is observed on :

    Answer : April 7

(10) Dialysis is used in the case of the patients suffering from the disease to : 

    Answer : Kidney

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...