Search Here

GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS - KERALA PSC SPECIAL


(1) Champions of Indian Football League in 2014 ?

   Answer :  Bangaluru FC

(2) 'Karmavipakam' is the literary contribution of ?

    Answer :  VT Bhattathirippad

(3) Wardha Scheme of education is assosiated with ?

    Answer : Mahatma Gandhi

(4) National Statical Day is observes on : 

    Answer : June 29

(5) 'Kalyanadayini Sabha' is a reform movement founded by :

    Answer : Pandit Karuppan

(6) The revolt of 1857 began at ?

    Answer : Meerut

(7) Name the Indian Prime Minister who signed Simla Agreement with Pakistan in 1972 ?

    Answer : Indira Gandhi

(8) Who is the director of Malayalam film 'Perariyathavar' which gets National Award in 2014 ?

    Answer : Dr. Biju

(9) Chandipur missile test range locates in :

    Answer : Odisha

(10) 'Aikya Muslim Samgham' is a reform movement founded by ?

    Answer : Vakkam Abdul Khadar Moulavi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...