Search Here

GENERAL KNOWLEDGE QUESTION AND ANSWER



 1 : Which is the highest literary award of the world?
A: Nobel PrizeB: Booker Prize
C: Pulitzer PrizeD: Magsaysay Award
Answer : B
 2 : Which body of UNO gives advisory opinion on legal matters to the bodies and special agencies of the UNO?
A: The Security CouncilB: International Court of Justice
C: Trusteeship CouncilD: Secretariat
Answer : B
 3 : Which among the sources of energy tapped in India has shown the largest growth till the Eighth plan?
A: HydroB: Thermal
C: GasD: Nuclear
Answer : B
 4 : When was Mandela inaugurated as first black President?
A: 1994B: 1999
C: 2000D: None of the above
Answer : A
 5 : Which Bank has the maximum number of branches?
A: ICICI BankB: HDFC Bank
C: State Bank of IndiaD: State Bank of Patiala
Answer : C
 6 : Where is the sports stadium, Green Park, located?
A: KanpurB: Jamshedpur
C: CuttackD: Patiala
Answer : A
 7 : Which of the following are the important sects of Islam?
A: Catholics and ProtestantsB: Sunnis and Shias
C: Mahayana and HinayanD: None of the above
Answer : B
 8 : Which is the state with largest urban population?
A: West BengalB: Maharashtra
C: KeralaD: Goa
Answer : B
 9 : Which of the following agencies related to the United Nation was in existence before the Second World War?
A: Food and Agricultural OrganisationB: International Labour Organisation
C: World Health OrganisationD: International Monetary Fund
Answer : B
 10 : When was Zoroaster, the founder of Zoroastrianism born in Media(Iran)?
A: 2000 BCB: 660 BC
C: 1075 BCD: 740 BC
Answer : B


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...